Ho hem aconseguit: Molins de Rei a la zona 1 metropolitana

by | des. 21, 2018

La mobilització ciutadana que a la nostra Vila va materialitzar-se amb la recollida de 4.000 signatures; ha estat sens dubte el factor fonamental que ha permès que tots els molinencs i molinenques que utilitzen el transport públic vegin rebaixat el 50% del preu dels títols de transport per desplaçar-se a tota l’Àrea Metropolitana.

La gent d’Iniciativa per Molins de Rei des del primer moment vàrem donar suport al moviment ciutadà i vàrem promoure i aconseguir que es fes una Ponència Unitària de totes les forces polítiques molinenques per treballar amb l’objectiu d’incorporar la nostra Vila a la zona 1 com a forma d’acabar amb el greuge comparatiu i reduir de manera important el cost dels títols de transport públic. Hem aconseguit que tots es posicionessin a favor i que tots pressionessin per tal de fer-ho possible.

Cal dir però, que la Generalitat de Catalunya durant tot aquest temps s’ha inhibit del problema, donant llargues, indicant que la qüestió es resoldria en el marc de la T-mobilitat, solució tarifària que ja porta un retard de 4 anys i que potser durarà uns quants anys més.

La pressió ciutadana no sols des de Molins de Rei, sinó també des d’altres municipis metropolitans amb el mateix greuge, ha fet que aquest tema es convertís en un assumpte prioritari pel govern Metropolità (AMB). Per aquest motiu, aquest govern ara de caràcter clarament progressista i d’esquerres, encapçalat pels Comuns i Presidit per l’Ada Colau, ha tingut prou sensibilitat per recollir aquesta reivindicació i, posant-se d’acord amb els 18 municipis metropolitans que no formaven part de la zona 1, l’han fet realitat a partir del dia 1 de gener de 2019, de manera que una T-10 costarà 10 € en comptes de 20 €.

Estem contents que la mobilització ciutadana i l’acció política des del nostre ajuntament i des de l’AMB, hagi permès arribar a aquesta millora que suposa també una mesura ambiental de primer ordre, doncs es preveu un molt important increment d’utilització del transport públic i per tant, efectes sobre la contaminació atmosfèrica.

Però alhora estem preocupats pel que suposa d’augment de pressió fiscal als vilatans i vilatanes, ja que aquesta mesura ve de la mà de la creació d’un nou tribut metropolità, que pot suposar un valor de 30 a 100 € per la majoria d’habitatges molinencs. Per aquesta raó ens hem oposat i votat en contra de l’increment de l’IBI que el govern ha aprovat pel 2019, ja que enteníem que aquest nou tribut ja suposava un increment suficient i que el que tocava era congelar l’IBI almenys durant 2 anys. Malauradament no ens han fet cas i l’han apujat; entenem que de forma totalment injusta.

L’Estació d’Adif de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

No obstant aquest entrebanc fiscal a la nostra Vila, saludem com a molt positiva la creació de la tarifa plana metropolitana i felicitem al Govern Metropolità per la valentia de tirar-ho endavant, aconseguint que no es modifiquessin les zones tarifàries, de manera que els desplaçaments a municipis de fora de l’AMB tinguin el mateix preu que fins ara.

També volem destacar que la defensa decidida de l’interès comú ha permès, gràcies a la pressió del Govern Metropolità, la congelació de tarifes el 2018 i també el proper 2019, malgrat l’oposició de la Generalitat que proposava un nou augment.

Per fi ho hem aconseguit: Molins ja forma part de la zona 1 (tarifa plana metropolitana).

Julia Fernàndez Abós
Portaveu del Grup municipal d’Iniciativa per Molins de Rei-MES i membre del grup motor dels Comuns de Molins de Rei

Aquest article ha estat publicat originalment per www.viumolinsderei.com

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: