En Gerard Corredera, quin bon alcalde per Molins de Rei!

by | maig 6, 2019

Per liderar el nou Ajuntament, el millor perfil és el de l’entusiasme de la joventut, però també el d’una persona responsable i madura amb bona formació, que tingui preparació i experiència per identificar els problemes que afecten a la comunitat, i valentia per afrontar-los.

Gemma Tribó
Gemma Tribó

A les primeres eleccions municipals de la democràcia, per primera vegada una dona va ser alcaldessa de Molins de Rei, l’Antònia Castellana, sabia que l’entusiasme de la joventut i el compromís ètic d’un equip que lluitava per un poble més just i lliure havien arribat a l’Ajuntament. Des del barri de Sants, on vaig viure un temps, vaig celebrar-ho i vaig enviar a l’Antònia felicitacions. Han passat 40 anys, i ara, en uns moments difícils, ens toca recuperar l’esperança i la il·lusió. La història, que no es repeteix, ens ha portat a una situació diferent: als setanta l’únic camí era recuperar la democràcia, però ara ens trobem en una cruïlla de camins. El camí d’anar enrere, que ens pot fer perdre els avenços que ciutadans i governs municipals hem guanyat amb esforços, i el camí de mirar el futur amb esperança, que ens ajudi a aprofundir i a millorar la democràcia. 

Per liderar el nou l’Ajuntament, el millor perfil és el de l’entusiasme de la joventut, però també el d’una persona responsable i madura amb bona formació, que toqui de peus a terra i que conegui bé Molins de Rei i la seva realitat social, econòmica, urbanística i ambiental. Que tingui preparació i experiència per identificar la naturalesa dels problemes que afecten a la comunitat, i valentia per afrontar-los, dissenyar nous projectes i liderar equips capaços de portar-los endavant. Considero que en Gerard Corredera i Rebulà reuneix totes aquestes qualitats. 

Vaig conèixer en Gerard fa un parell d’anys, de fet el coneixia sense saber-ho perquè a primària havia anat a l’Escola Estel, on havia coincidit amb les meves filles. Ara s’ha plantejat liderar la candidatura de Reviu MOLINS EN COMÚ Guanyem.

És un persona jove i competent, enginyer en organització, que assumeix amb èxit responsabilitats professionals complexes a l’Institut Català d’Oncologia. Pare de família -43 anys-, que porta els seus fills, una nena de 8 i un nen de 5, a l’Escola Josep Maria Madorell. Ha viscut entre el barri de les Conserves i al Centre Vila, coneix molt el poble i també l’Ajuntament, on va treballar com a tècnic durant cinc anys. 

Porta Molins de Rei al cor: hi va néixer, és el poble on viu tota la família del seu pare, fill de la immigració andalusa, i de la seva mare, descendent d’una família pagesa, de Can Segarreta. En Gerard integra amb els seus orígens la síntesi emocional de la diversitat de persones que viuen a la vila. Coneix el món associatiu i dels esports, ha estat molts anys jugador del CE Molins de Rei i del Molins de Rei Club de Fútbol i, ara, és pare d’una jugadora del Club Bàsquet Molins. Fa més de 25 anys que és soci de l’Agrupa, i també de la Creu Roja i d’Oxfam-Intermón. És membre del Consell Escolar Municipal, del Consell per a la Cohesió Social i Territorial i representant de les famílies al Consell de l’escola J.M.Madorell.

Gerard Corredera
Gerard Corredera

En Gerard seria un molt bon alcalde que exerciria un lideratge valent i creatiu, que només pot sorgir d’entre les persones que treballen per millorar la gestió dels serveis públics, la sostenibilitat i les infraestructures. És conscient que en serveis socials s’ha de millorar l’assistència domiciliària i vetllar per a la construcció d’una residència d’avis, per la tarifació social, però també fomentar plans d’integració de les persones aturades i joves al mercat laboral. Penso, de tot cor, que el seu lideratge pot fer avançar Molins de Rei cap una vila més justa i lliure. 

En el tríptic publicat per Sant Jordi, que és un petit resum del programa, en Gerard aposta per una vila verda, feminista, innovadora, educadora i saludable, una vila on la cultura ajudi a integrar la diversitat i a viure-la de manera positiva, on la capacitat d’acollir converteixi Molins de Rei en una societat inclusiva, que només rebutgi la intolerància i el racisme. 

M’impressiona la seva mirada: en Gerard té una expressió amable, de persona inquieta però reflexiva, de persona honesta i minuciosa, i alhora que somiador una mica tímid, però sense que aquests aspectes minvin la capacitat de decisió ni l’energia necessàries per ser l’alcalde que la situació actual de Molins de Rei exigeix. Mostra una actitud generosa d’ajudar als seus convilatans, per què vol un Molins de Rei millor pels seus fills i per tots els molinencs i molinenques, per tot això val la pena fer-li confiança i recolzar-lo. Ànims Gerard, la decisió que has pres t’honora, quin bon alcalde que series per Molins de Rei!

Gemma Tribó ocupa el número 10 a les llistes de Molins En Comú a les pròximes eleccions municipals

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: