Carta Oberta a l’Alcalde, en resposta al comunicat de suspensió del ple del mes de maig a Molins de Rei

by | juny 2, 2020

Des del principi de la crisi generada per la COVID-19, des de Molins en Comú hem mantingut una actitud propositiva, constructiva i participativa. Ho hem fet perquè des del primer moment vam entendre la gravetat de la situació i la dificultat que comportava per qualsevol govern afrontar l’emergència sanitària, social i econòmica que naixia, que patim, i que s’agreujarà els pròxims mesos.

És ben cert, i és d’agrair, que durant aquests mesos ens hem pogut trobar, virtualment, més sovint els diferents portaveus dels grups municipals. També se’ns ha informat convenientment del dia a dia de la situació de la vila i sobretot de la situació en la que es trobava la nostra residència de gent gran i els usuaris d’aquesta.

És per això que des de Molins en Comú no compartim la visió que té l’Alcalde sobre la posició que ha mantingut el nostre grup municipal per afrontar l’estat d’alarma provocada per la pandèmia, expressada en un comunicat arran de la suspensió del Ple del mes de Maig, més aviat al contrari. Des del primer dia ens hem posat a la seva disposició per col·laborar amb tot el que necessités i se’ns permetés.

Així ho hem entès i per això, entre moltes altres coses, hem:

  1. Donat tota la confiança al govern municipal, votant a favor de la modificació dels pressuposts per a fer front a les mesures extraordinàries derivades de la COVID-19 (tot i no estar d’acord en la compra del dron o l’increment en la partida de comunicació).
  2. Proposat mesures d’estalvi en consums energètics i reducció de les factures elèctriques en equipaments municipals, a banda de demanar que s’informés als comerços, indústries i autònoms de la possibilitat de modificar les seves condicions contractuals amb les empreses subministradores d’energia.
  3. Demanat un estudi de viabilitat de la piscina municipal, una valoració dels equipaments pels casals d’estiu, la creació d’una oferta extraordinària lúdic-educativa pels mesos de Juliol i Agost que creiem necessària fer-hi front per minimitzar l’impacte de la crisi i la possible reactivació de les economies de les llars.
  4. Sol·licitat una convocatòria del consell escolar municipal per conèixer la realitat de tota la comunitat educativa de la nostra vila. També una avaluació dels diferents equipaments municipals per posar-los a disposició de les escoles i que poguessin ser, en cas de conveniència, una extensió de les mateixes.
  5. Sol·licitat un document/guia de mesures implementades per fer front a la crisi de la COVID, seguint exemples d’altres ajuntaments de la comarca que ho varen publicar durant el mes d’abril, per valorar-ne els resultats i poder-les ampliar o millorar.
  6. Sol·licitat les diferents accions que estiguessin en estudi per implementar des de l’Ajuntament, per a poder-hi fer aportacions des de la nostra òptica.
  7. Sol·licitat la creació d’una taula de partits i la convocatòria del Consell per a la Cohesió social i territorial de Molins de Rei.

Les sol·licituds que hem efectuat, o no han sigut ateses o ens han arribat amb molt de retard, fent-se públiques en ocasions al mateix moment que se’ns han presentat.

Atès que confiem plenament amb el capital humà que disposa l’Ajuntament per fer front al dia a dia i en els encàrrecs que se’ls fan, que ens consta s’entreguen en temps i forma, la nostra intenció és treballar per avançar-nos als futurs esdeveniments. Volem participar en el pla d’accions d’avui en endavant conjuntament amb totes les forces polítiques del municipi perquè creiem que com a representants de la població tenim aquest encàrrec i obligació. Tot i la intenció expressada la manera de fer d’aquest govern del PSC i JxMolins no ha permès fins ara fer-ho. El govern encapçalat pel Sr. Alcalde ha de rectificar i corregir la seva manera de fer política i de treballar amb la resta de grups municipals, per reconstruir el nostre teixit social, econòmic i per afrontar també el canvi climàtic, l’emergència del present i del futur pròxim.

Informar a la nostra formació política del que està fent el govern no és participar en la presa de decisions, i és aquí a on se li demana transparència i rectificació en les seves declaracions, però sobretot reconeixement que hi ha molt a millorar en aquest apartat. Allargar la mà, oferir diàleg, voluntat constructiva, de concòrdia i d’entesa, en definitiva anar tots a una, no és acceptar que la decisió presa per una sola part és l’òptima o la més adequada, no es pot demanar un xec en blanc.

Per arribar a acords i consensos del què cal fer, prèviament s’ha d’haver compartit tot el coneixement i la informació per tenir en compte tots els factors d’impacte de la crisi a la nostra societat, només així podrem maximitzar el bé comú, el de la població, el dels sectors socials i el dels econòmics. Molins de Rei en aquests moments necessita més que mai agrupar totes les sensibilitats i interessos presents a la nostra vila per poder-nos sortir el millor possible del moment excepcional en què ens trobem.

La nostra voluntat és participar-hi activament, per això li demanem treballar i fer un Pacte de Vila, que permeti donar resposta a la crisis que ha generat la COVID-19, i que faci partícip a la població i als seus representants polítics, als tècnics municipals, als representants dels agents socials i a les entitats ciutadanes, amb un objectiu clar: reactivar Molins de Rei en la seva activitat econòmica, en l’atenció de les situacions de desigualtats, en el suport a la comunitat educativa, a les entitats ciutadanes i esportives, i sobretot per no deixar a cap molinenc i molinenca enrere.

Grup municipal de Molins En Comú

Molins de Rei 1 de Juny de 2020

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: