Experiències educatives en temps de confinament

by | juny 27, 2020

Susana Canet, Molins en Comú

Tots els que estem aquí ens estimem molt l’escola pública, considerem que és un sector estructural del país i sabem que necessita més inversió, més professors, més recursos. Al Departament hi ha hagut una manca de lideratge que el que ha fet és posar en evidència al mateix departament i generar una pèrdua de confiança en la tasca que li toca fer i que és responsabilitat seva. Ara ens n’hem sortit com hem pogut, amb moltíssima solidaritat, voluntat i esforç per part de tothom, al setembre tindrem una nova oportunitat.

Marcel i Àlex, FEL Lluís de Recasens

55.000 alumnes han tingut problemes de connexió i només a la meitat se’ls ha solucionat. En aquest sentit hem notat que l’escola pública ha anat un pèl endarrerida respecte a la privada o la concertada. Hem trobat a faltar als professors, molts alumnes no han seguit el curs per aquest fet i ens ha faltat informació. El professorat també és víctima de la mala gestió però som nosaltres, els alumnes, qui hem patit en major mesura aquesta situació caòtica. Creiem que l’educació ha de ser pública i exigim la dimissió del conseller Bargalló i de la ministra Celàa.

Ramón Graells, director de l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei.

Penso que la pública hem fet un esforç ingent. Evidentment trobarem exemples de tot, però hem funcionat com hem pogut i intentant informar de tot el que anava passant. Penso que hi ha hagut un problema de comunicació des de la Conselleria. No sabíem com havíem d’anar actuant en cada moment. Se’ns ha donat poca autonomia als centres. Afrontem la situació i traiem coses d’aquesta crisi per sortir més forts.

Ester Piñol

Les instruccions del departament han estat caòtiques. Al principi enviàvem una bateria d’activitats perquè pensàvem que el confinament seria breu. Ens trobàvem amb moltes famílies amb dificultats de connectivitat així que vam fer uns materials de suport en paper per fer arribar a totes les llars. Havíem de calmar l’angoixa d’alumnes i famílies i fer contactes directes perquè no deixar-les de costat. He trobat a faltar la interacció i la cooperació entre els centres de la vila.

Enreda’t (Necessitats educatives Especials)

L’educació és un dret i al nostre col·lectiu se l’ha de tenir en compte com als altres. Els alumnes amb discapacitat son de primera i tenen els mateixos drets que la resta i des de la Conselleria no ho hem percebut així. Mirem cap al futur i fem una escola digna per a tothom.

Dani Giménez, AFA El Palau / Lluís Requesens

La gestió ha estat caòtica i nefasta per tots. A mi com a pare m’ha costat fer el seguiment des de casa perquè també havia de treballar, no arribava a tot. Hem trobat a faltar la interacció amb els professors però també hem comprès la seva situació. Ens ha sabut molt greu el no poder fer un comiat com es mereixien als alumnes de 6è que ja no tornaran a l’escola.

Necessitem fer xarxa i treballar entre tota la comunitat educativa, per les famílies no serà.

Laura Duran, Molins en Comú

La Gestió és el reflex dels últims anys on l’educació en general està mancada de lideratges i de recursos. He vist que hi ha centres que han pogut gestionar molt millor que d’altres però l’administració ha de vetllar perquè tots ho facin. Necessitem un pla educatiu de vila efectiu per unir a tota la comunitat educativa.

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: