ENERGIES RENOVABLES I TRANSICIÓ ENERGÈTICA: IMPULS DE MESURES FISCALS

by | oct. 20, 2020

Molins en Comú i Molins Camina Podem, defensaran en el proper ple extraordinari que se celebrarà el dijous 22 d’octubre de 2020 l’adopció de mesures més contundents en la promoció i el foment de les energies renovables que permetin el canvi de model energètic i la lluita decidida contra el canvi climàtic a la nostra vila.

Proposem augmentar les bonificacions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) fins al 50 % durant cinc anys, pels edificis i finques que implantin energia solar, tèrmica o fotovoltaica sense estar-hi obligades per normativa, així com la simplificació de la tramitació pels edificis residencials. Igualment defensem implantar de bell nou, una bonificació del 95 % de l’impost d’Obres per aquestes mateixes actuacions en energies netes.


Ara que la normativa estatal ho permet, proposem incentivar l’autoconsum compartit i la implantació de comunitats energètiques perquè diferents finques i immobles puguin compartir inversions, producció i major aprofitament d’excedents.

Instem al govern municipal de la vila a treballar més decididament en tot el ventall d’accions de canvi de model energètic per tal de no deixar enrere a la nostra vila en la lluita contra el canvi climàtic i la seva emergència.

Demanem des de Molins en Comú i Molins Camina Podem, un nou Pla d’Acció d’Energia Sostenible i Clima que rellanci la reducció d’emissions d’efecte hivernacle a Molins de Rei. L’actual pla que finalitza aquest any 2020 només planteja una reducció del 20% d’emissions, quan el Parlament Europeu insta al Consell d’Europa i als estats a reduir un 60 % les emissions contaminants a l’horitzó del 2030.Molins de Rei, 15 d’octubre 2020


MOLINS EN COMÚ MOLINS CAMINA PODEM

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: